Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Probele de testare preliminară și avansată ale concursului naţional încep luni, 15 mai 2023

Agenția Natională a Funcționarilor Publici anunță că, luni, 15 mai 2023, încep probele de testare ale proiectului-pilot al concursului naţional, respectiv testarea preliminară şi
avansată pentru candidaţii la ocuparea funcţiilor publice vacante de grad profesional debutant şi testarea preliminară pentru candidaţii la funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici.

După finalizarea etapei de verificare a eligibilităţii, candidaţii şi-au exprimat opţiunile cu privire la locul de desfăşurare a etapei de testare.

Candidaţii vor susţine testarea, pe baza opţiunilor proprii, într-unul dintre cele două centre puse la dispoziţie de ANFP, după cum urmează:

  • București – sediul Institutului Național de Administrație, Bulevardul Timișoara, nr. 6, sector 6;
  • Brașov – sediul SC Great People Inside, Strada Turnului nr. 25, clădirea MUM, intrarea B, etaj 4.

Testarea preliminară se realizează integral şi exclusiv pe calculator, prin platforma informatică de concurs și se desfăşoară pe o perioadă maximă de 3 ore.

Testarea preliminară pentru funcțiile publice generale de grad profesional debutant constă în rezolvarea unor teste grilă, prin care sunt verificate următoarele:
a) cunoştinţele generale în domeniul administraţiei publice;
b) cunoştinţele în domeniul tehnologiei informaţiei;
c) aptitudinile cognitive ale candidaţilor.

Testarea preliminară pentru funcțiile publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici constă în rezolvarea unor teste grilă, prin care sunt verificate următoarele:
a) cunoştinţele generale în domeniul administraţiei publice;
b) cunoştinţele în domeniul tehnologiei informaţiei;
c) aptitudinile cognitive ale candidaţilor;
d) cunoştinţele lingvistice de comunicare în limba engleză sau limba franceză.

Testarea avansată pentru funcțiile publice generale de grad profesional debutant presupune verificarea competențelor generale prevăzute în anexa nr. 8 la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, şi constă în rezolvarea unui chestionar.

Pentru funcţiile publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici testarea avansată se va desfăşura în centre de evaluare, la o dată care urmează să fie comunicată, ulterior, candidaţilor, după finalizarea testării preliminare.

Detalii despre procedura de concurs puteţi consulta, accesând linkul: https://tinyurl.com/34b8hfmv.

Sari la conținut